Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 σχεδόν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αθήνα.

Οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα:"Εννέα έντομα και μία αράχνη". Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και έμαθαν τα μέρη των εντόμων, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τη χρησιμότητά τους για τη διατήρηση της οικολογικής αλυσίδας και συνειδητοποίησαν το λόγο για τον οποίο η αράχνη δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία των εντόμων.

 

  

Στο τέλος οι μικροί μαθητές μεταμορφώθηκαν οι ίδιοι στα έντομα, για τα οποία είχαν μάθει πληροφορίες και απάντησαν με ενθουσιασμό σε ερωτήσεις σ΄ένα παιχνίδι προσοχής και παρατηρητικότητας.

              

 

 

 

Επέστρεψαν έχοντας αποκομίσει ένα κομμάτι γνώσης, που αφορά τα έντομα, με παιγνιώδη τρόπο!

 

 

Στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας οι μαθητές της Γ' τάξης γνώρισαν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες τα πλάσματα του βυθού και τα ζώα της θάλασσας. Μιλήσαμε για τη θαλάσσια ρύπανση και τον επικίνδυνο αντίκτυπό της στα υπό εξαφάνιση ζώα, όπως η χελώνα Καρέττα-Καρέττα και η φώκια Μονάχους-Μονάχους.

 

 

 

Η βόλτα μας δε σταμάτησε εκεί, καθώς κάναμε και μια σύντομη περιήγηση στα άγρια ζώα και πουλιά του δάσους αλλά και στα εξωτικά ζώα της ζούγκλας!!

 

 

 

 

Τι σχέση έχει το φαινόμενο του θερμοκηπίου με τα καυσαέρια των αυτοκινήτων μας;
Πώς συνδέονται οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας με το οικολογικό μας αποτύπωμα;
Τι είναι, τέλος, η αειφόρος ανάπτυξη και γιατί αυτό να ενδιαφέρει τα εγγόνια μας;
Αυτές και άλλες απαντησεις δόθηκαν στο μουσείο φυσικής ιστορίας στα παιδιά της Ε' και ΣΤ΄τάξης. Ευτυχώς με βιωματικό τρόπο για να μπορούν όχι μόνο να τις θυμούνται αλλά, κυρίως, να τις εφαρμόζουν!