Επίσκεψη στο Aρχαιολογικό μουσείο Θήβας

DSCN8077

 

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ', Δ', Ε' και Στ' τάξης του Δημοτικού σχολείου Μύτικα. Στον εκθεσιακό χώρο 1.000 τ.μ. του Μουσείου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αντικείμενα αντιπροσωπευτικά της ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία, πολλά από τα οποία προέρχονται κυρίως από πρόσφατες ανασκαφές.

 

 

DSCN8085

 

DSCN8086

 

Η έκθεση, ακολουθώντας τη χρονολογική σειρά, από την Παλαιολιθική περίοδο έως το τέλος της Οθωμανικής κυριαρχίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αγάλματα, είδη καθημερινής χρήσης, κοσμήματα, λάρνακες, επιτύμβιες στήλες, κομμάτια τοιχογραφιών, χειρόγραφα.

 

DSCN8091

 

 

Η ξεναγός μας, η κυρία Μερόπη, μας ταξίδεψε σε όλες τις περιόδους της θηβαϊκής ιστορίας και δε δίστασε να μας συνοδεύσει σε μια μικρή βόλτα στην πόλη, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες ανακάλυψαν μερικά "ζωντανά" κομμάτια της ιστορίας.

 

DSCN8103

 

 

DSCN8105

 

Τέλος, κάναμε μια σύντομη στάση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ανάμεσα στα κατάμεστα ράφια με 25000 βιβλία, παρακολουθήσαμε τη μικρού μήκος ταινία "Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κύριου Μόρις Λέσμορ", η οποία έχει βραβευτεί με όσκαρ. Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη μας γέμισε εικόνες και γλυκές αναμνήσεις από τη φιλοξενία των κατοίκων της Θήβας.