2η Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας μέρας σχολικού αθλητισμού διοργανώθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές εκδηλώσεις με θέμα: ''Σχολικός αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα''.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος τα παιδιά χωρίστηκαν σε 6 ομάδες έτσι ώστε σε κάθε ομάδα να υπάρχουν παιδιά από όλες τις τάξεις (Α'-Στ') και με ίσο αριθμό παιδιών. Σε κάθε παιδί δόθηκε ένα ταμπελάκι το οποίο από τη μια μεριά είχε έναν αριθμό και από την άλλη ένα γράμμα. Κάθε ομάδα όταν σχηματίστηκε έπρεπε να σχηματίσει μια λέξη χρησιμοποιώντας τα καρτελάκια της. Πριν ξεκινήσουμε τις δραστηριότητες τα παιδιά έκαναν ανά ομάδα και τις απαραίτητες διατάσεις.

 

    

     

 

Αρχικά τα παιδιά έπρεπε να απαντησουν σε 8 ερωτήσεις γνώσεων. Στη συνέχεια έπαιξαν παιχνίδια - αγώνες:1) Λαμπαδηδρομία 2) Ρίψη 3) Άλμα 4) Διελκυστίνδα και 5) Διασκεδαστική σκυταλοδρομία.

 

  

 

  

 

    

 

 

Νικήτρια ομάδα στέφθηκε η Γκρι.

 

   

 

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος διεξήχθησαν 3 παράλληλες δράσεις.

  1. Τοξοβολία, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον κ. Βασίλη Χριστοδούλου, εκπαιδευτή του Τμήματος Τοξοβολίας του Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας.
  2. Στο χώρο της βιβλιοθήκης τα παιδιά διάβασαν βιβλία σχετικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες και το '' ευ αγωνίζεσθαι''.
  3. Κατασκευή μεταλλίου για το κάθε παιδί. 

          

 

 

      
       

          

 

Να ευχαριστήσουμε και όλους τους γονείς που προσέφεραν στον μπουφέ μας υγιεινά τρόφιμα, όπως σταφύλια, μπανάνες και ξηρούς καρπούς.