Ποδηλατοκαλημέρα!

DSC 3

 

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016,στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, οι περισσότεροι μαθητές όλων των τάξεων έκαναν μια βόλτα με το ποδήλατό τους από το Δημοτικό σχολείο Μύτικα έως τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας. Ο δρόμος είχε κλείσει από τις 8:30 π.μ έως τις 9:30 π.μ. με τη βοήθεια της τροχαίας και των εθελοντών γονέων. Η διευθύντρια Δήμητρα Μανούσου καθώς και ορισμένοι εκπαιδευτικοί κ. Ρ. Χατζή, Δ. Πίττας, Μ. Γαβριήλ και Κ. Ανανιάδης συνόδεψαν τα παιδιά σε αυτή τη βόλτα με τα ποδήλατά τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί παρέμειναν στο σχολείο μαζί με τα παιδιά που δεν συμμετείχαν στην ποδηλατοβόλτα.

 

DSC 4

 

Μετά το τέλος της ποδηλατοβόλτας και αφού έφαγαν όλοι το υγιεινό πρωινό, προσφορά τοπικής γαλακτοβιομηχανίας, συμμετείχαν σε διάφορα εργαστήρια: δημιουργία κολάζ με ποδήλατα, παρακολούθηση βίντεο με ποδηλατικούς αγώνες, δημιουργία φυλλαδίου οδηγιών για ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου, ακρόαση και εκμάθηση τραγουδιού με θέμα το ποδήλατο και εκμάθηση ποδηλάτου από έμπειρη ποδηλατική ομάδα.

 

DSC 1

 

DSC 2


Τα παιδιά χάρηκαν πολύ όλες τις δράσεις και κυρίως τη βόλτα με το ποδήλατο, έχοντας ως παρέα τους συμμαθητές τους. Έμαθαν, επίσης, ότι το ποδήλατο δεν είναι ένα παιχνίδι, αλλά ένα μεταφορικό μέσο που απαιτεί σωστό χειρισμό, ώστε να μην γίνει επικίνδυνο.