Ταχίνι και Μέλι

 

Στα πλαίσια των υγιεινών πρωινών που ετοιμάζει το σχολείο μας είπαμε να δοκιμάσουμε και το ταχίνι!

Το ταχίνι το παρασκευάζουν από σπόρια σουσαμιού.
Εμφανίζεται ως πολτός, ως ελαιώδης κρέμα, αλεσμένου σησαμιού.

Το ταχίνι καταφέρνει και συνδυάζει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Καταρχάς, αποτελείται από μία σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών, υψηλής βιολογικής αξίας.

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες είναι μερικά από τα ευεργετικά του συστατικά.

 

 

Έτσι με τη βοήθεια των μικρών μαθητών της Γ΄ τάξης ετοιμάσαμε ψωμάκια με ταχίνι και μέλι για να γευτούν όλοι οι μαθητές του σχολείου αλλά και οι επισκέπτες μας...(μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Φύλλων) αυτό τη νόστιμη αλλά κυρίως θρεπτική τροφή!

 

 

 

Βάλτε, λοιπόν, το ταχίνι στην καθημερινή σας διατροφή και θα αντιληφθείτε τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες